تفاوت بین سنسور دما و ترانسمیتر دما
کار با سنسورهای دما و فرستنده های دما می تواند یک فرآیند پیچیده و در عین حال موثر باشد. برای استفاده کارآمد از هر دوی این ابزارها، بهتر است برای درک تفاوت ها و همچنین نحوه کار آنها برای اندازه گیری تغییر دما، آموزش دیده و مطلع باشید. در زیر، تمایز بین این دو و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را برای ارائه اندازهگیریهای دقیق دما توضیح خواهیم داد.
حسگر دما
سنسور دما وسیله ای است که اندازه گیری دما را از طریق سیگنال الکتریکی فراهم می کند. این سنسور از دو فلز تشکیل شده است که پس از مشاهده تغییر دما، ولتاژ یا مقاومت الکتریکی تولید می کنند. برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد نحوه عملکرد سنسور دما، اینجا را کلیک کنید.
سنسور دما نقش مهمی در حفظ یک دمای خاص در هر تجهیزاتی که برای تولید هر چیزی از دارو گرفته تا نوشیدنی های دیگر استفاده می شود، ایفا می کند. برای تولید این نوع محتوا، دقت و پاسخگویی کنترل دما و دما برای اطمینان از کامل بودن محصول نهایی بسیار مهم است.سنسورهای دما در اشکال مختلفی وجود دارند که برای روش های مختلف مدیریت دما مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع سنسور های دما
- RTD
RTD به عنوان یک دماسنج مقاومتی شناخته می شود و دما را با مقاومت عنصر RTD با دما اندازه گیری می کند. این فلز می تواند از مواد مختلفی از جمله پلاتین، نیکل یا مس ساخته شود. با این حال، پلاتین دقیق ترین است و بنابراین هزینه بالاتری دارد.
- NTC ترمیستور
ترمیستور تغییر دقیق، قابل پیش بینی و بزرگی را در تغییر دماهای مختلف نشان می دهد. با این تغییر بزرگ، به این معنی است که دماها بسیار سریع و همچنین بسیار دقیق منعکس می شوند. برای ساده تر، یک سنسور دما دقیقاً این کار را انجام می دهد، دمای هر محتوایی را که باید اندازه گیری شود، اعم از جامد، مایع یا گاز، حس می کند.
ترانسمیتر دما
فرستنده دما دستگاهی است که به سنسور دما متصل می شود تا سیگنالی را برای نظارت و کنترل ارسال کند. سنسور دما به طور کلی یک سنسور RTD، ترمیستور یا ترموکوپل است (همانطور که در بالا ذکر شد)، که با یک DCS، PLC، دیتالاگر یا نمایشگر سخت افزاری ارتباط برقرار می کند.
نقش فرستنده دما جداسازی سیگنال دما، فیلتر کردن هرگونه نویز EMC و تقویت و تبدیل سیگنال سنسور دما به محدوده 4-20 میلی آمپر یا 0-10 ولت DC است. فرستنده های دمای 4-20ma رایج ترین در هنگام ساخت هستند زیرا اکثر تجهیزات صنعتی مورد استفاده برای برقراری ارتباط در این محدوده دما فرمت شده اند.
دمای فرستنده را می توان در داخل دستگاه برای تطبیق با نیازهای برنامه تغییر داد. از نظر گیج های دما، 4 میلی آمپر نشان دهنده 17.7 درجه سانتیگراد – یا 0 درجه فارنهایت و 20 میلی آمپر که بالاترین اندازه گیری است، نشان دهنده 37.7 درجه سانتیگراد – یا 100 درجه فارنهایت است.
یک فرستنده دما با کشیدن جریان از منبع تغذیه DC راه دور، متصل به ورودی سنسور کار می کند. سیگنال واقعی به عنوان تغییر در منبع تغذیه منتقل می شود. برای اتصال فرستنده دما فقط به دو سیم مسی نیاز است.
به عبارت ساده تر، فرستنده دما یک ابزار الکتریکی است که سنسور دما را برای جداسازی، تقویت، فیلتر کردن نویز و تبدیل سیگنال از سنسور برای ارسال آن به دستگاه کنترلی به هم متصل می کند. این ابزاری برای کمک به اندازه گیری و هشدار تغییرات دما است.
بنابراین، مزایای استفاده از فرستنده دما نسبت به اندازه گیری های سنتی تر چیست؟
- هنگام کار با فرستنده دو سیمه، برق متناوب در مکان های دور مورد نیاز نیست
- صدای الکتریکی با فرستنده دو سیمه بلند یا قوی نیست
- استفاده از فرستنده دما ارزان تر است زیرا سیم ها گران نیستند
اکنون می توانیم ببینیم که هر دو دستگاه چگونه کار می کنند، تفاوت های اصلی چیست؟
تفاوت سنسور و فرستنده
ما کارکردهای اصلی سنسور دما و فرستنده دما را می دانیم و درک می کنیم، بنابراین تفاوت بین این دو واضح است.
قابل توجه ترین تفاوت این است که سنسور وسیله ای است که دمای فیزیکی را اندازه گیری یا حس می کند و آن را به واحدهای قابل اندازه گیری جریان الکتریکی از جمله ولتاژ یا مقاومت تبدیل می کند.
در حالی که فرستنده دستگاه متصل به سنسور است که برای تبدیل دمای اندازه گیری شده به سیگنال کار می کند تا بتوان آن را دید، ثبت و نگهداری کرد. اگرچه هر دو ابزار متفاوتی هستند، اما هر دو با هم کار می کنند و نقش مهمی در حصول اطمینان از اندازه گیری و انتقال دقیق دما دارند تا بتوان آن را کنترل کرد.