مقالات

میله دیپ برنجی چیست ؟

میله دیپ برنجی

افزایش تقاضای جهانی برای درخواست محصولات سازگار با محیط زیست، عامل اصلی رشد و پیشرفت صنعتگران در طراحی و تولید تجهیزات پرکاربرد در حوزه سوخت رسانی و تجهیزات جانبی مخازن بوده که توانست تحولی را در بسیاری از سیستم های لوله کشی، ساختمانی و جایگاه سوخت در پی داشته باشد.

در همین راستا میله های دیپ برنجی در کاربرد های متنوعی از ساخت قطعات ماشینی گرفته تا معماری و هنرهای زیبایی و تجسمی، بسیار به کار برده شده و بیشتر در سایز های ۳ و ۴ متری عرضه می شوند.

علاوه بر آن از پرکاربرد ترین صنعت ها در به کارگیری این میله ها، اندازه گیری فرآورده های داخل مخزن می باشد که به دو صورت مدرج و خام مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند با ترکیب شیمیایی خاص و با دقت، دوام و طول عمر بالایی را در عملیات تحقق بخشند.

ویژگی میله های دیپ برنجی

میله های دیپ (Brass Rod) که از جنس برنج می باشند، برای اندازه گیری نفت و یا گازوئیل به خوبی مورد استفاده قرار گرفته و به دلیل ریخته گری خوبی که برنج از خود نشان می دهد، در صنعت به عنوان میله های با دوام و قابل بازیافت یاد می شوند.

علاوه بر آن میله های برنجی با داشتن استحکام مکانیکی کافی، کارایی بالا، خوردگی و مقاومت در برابر سایش، کلاس جذابی از مواد با طیف وسیعی از کاربردها را تشکیل می دهند، چرا که برنج های قابل ریخته گری، با اکستروژن گرم و کشش سرد تولید می شوند و به عنوان یک تجهیز اندازه گیری در مخازن به کار می روند.

ویژگی میله های دیپ برنجی

از سوی دیگر میله های دیپ معمولا در سایز های ۳ و ۴ متری، بسته به نوع نقشه مخزن می توانند تولید شوند که در این حوزه داشتن اطلاعات دقیق جایگاه حائز اهمیت بوده و باید برای دقت بالای کار به اطلاعاتی نظیر شیب، طول، عرض، ارتفاع و ضخامت مخزن توجه لازم و کافی شود.

 

درک بهتر از مکانیسم‌های حاکم بر تغییر شکل و در نهایت فرسایش این میله ها در بهینه‌سازی عملیات ساخت و نیز اندازه گیری فرآیندها که باعث آسیب این اجزای تجهیزات حیاتی هستند، مفید خواهد بود که در ادامه به بررسی روی عیوب ناشی از فرآیندهای فلزی برای تولید میله‌های برنجی و نقش این عیوب در خرابی‌ها در هنگام پردازش متمرکز خواهیم شد.

ضرورت دیپ زنی مخازن

معمولا در جایگاه های سوخت داشتن اطلاعات از داخل مخزن  و میزان سوخت و نیز رعایت استاندارد های زیست محیطی، در اثرگذاری یک تجارت موفق بسیار سودمند می باشد، به همین منظور، امروزه استفاده از میله های برنجی بدون سرب، در بازار از محبوبیت زیادی برخوردار بوده که  دارای مزایای متعددی از جمله بهبود شکل پذیری و مقاومت بالا در برابر خوردگی نیز می باشند.

دیپ زنی مخازن

علاوه بر آن این میله ها برای مخازن سوخت و نیز اندازه گیری بنزین و گازوئیل نیز بسیار مناسب بوده و می تواند با دقت بالا، سطح مخازن را به خوبی اندازه گیری کند.

ساختار میله دیپ برنجی

همانطور که تا الان دریافتیم، میله های دیپ به منظور اندازه گیری میزان سوخت موجود در مخازن نیز به کار رفته و می تواند تضمینی برای سوخت موجود در جایگاه باشد و ریسک های ناشی از ضرر های کمبود سوخت را به خوبی کاهش دهد.

ساختار کلی این میله ها به طور معمول از آلیاژ های برنج می باشد که در خواص آن به عنوان فلزی غیر آهنی و قرمز رنگ که از مس و روی تشکیل شده، دسته بندی می شوند.

محتوای روی(Zn)، در آلیاژ برنج شکل پذیری و چکش خواری آن را تعیین می کند که در میله های دیپ برنجی می توان این ویژگی را به خوبی مشاهده کرد و از آن بهره لازم را برد.

مس نیز از دیگر عناصر تشکیل دهنده آلیاژ برنج بوده که میله دیپ را از دوام و استحکام بالایی برخوردار کرده و توانست به عنوان عاملی برای جلوگیری از آسیب های میکروبی در این تجهیزات عمل کند.

ساختار میله دیپ برنجی

معمولا میله های دیپ که در مخزن استفاده می شوند به دو رنگ تیره و روشن تقسیم بندی شده و این عامل به دلیل عناصر ذکر شده در آلیاژ های برنج و درصد محتوای آن ها در ساختار میله می باشد.

این تفاوت رنگ توانست ویژگی های خوبی را برای کاربر حین استفاده برجسته کند و به عنوان برچسبی برای میزان شکنندگی و استحکام در میله های دیپ مخزن شناخته شوند.

چرا که در رنگ های روشن تر به علت درصد زیاد عنصر روی، شکنندگی میله در برابر شماره گذاری بیشتر و در انواع تیره آن به علت درصد زیاد عنصر مس، استحکام میله بالاتر می رود که لازم به ذکر است باید در حین انتخاب و خرید میله، بسته به نوع کار و فعالیت موردنظر، دقت و توجه لازم در این راستا به خوبی حاصل شود.

نحوه مدرج کردن میله دیپ برنجی

میله دیپ های مدرج که از متریال خوب و با کیفیت ساخته شده، با مقیاس بندی دقیق، امکان خواندن سطوح و پایش عمق را در مخازنی که فرآورده های آن خورنده است و امکان اندازه گیری دستی وجود ندارد، به خوبی فراهم می کند.

همچنین از آنجاکه اندازه گیری مخازن سوخت اهمیت بالایی در حوزه کیفیت و جریان های نقدینگی در بخش دولتی و آزاد دارند، بیش از هر چیز باید دقت و توجه لازم حاصل، تا از اتلاف های  احتمالی سوخت، به خوبی جلوگیری شود.

مدرج کردن میله های دیپ مستلزم داشتن نقشه و جدول از مخزن مورد نظر می باشد که بر این اساس می توان گفت هر مخزن میله دیپ منحصر به فرد خود را داشته و نمی توان از یک میله به عنوان نمونه برای مخازن دیگر استفاده کرد.

میله دیپ مدرج برنجی

در مرحله اول باید سر دیپ به میله مذکور جوش داده شود که این عمل برای محافظت از سپر انجام شده و می تواند از آسیب های احتمالی به خوبی جلوگیری کند. در مرحله بعدی، بسته به اندازه میله، متر را از ابتدای سپری تا انتها کشیده و بر اساس مقادیر داخل جدول، خط کشی لازم را انجام داده و سپس از طریق دستی ( به کمک گونیا) و یا لیزر اعداد مشخص شده را بر روی میله درج می نماییم.

لازم به ذکر است که در مخازن فاصله خطوط مدرج با یکدیگر متفاوت بوده و باید به هنگام درج اندازه ها، دقت لازم به خوبی حاصل شود. در قسمت ابتدایی و انتهایی مخزن، معمولا فاصله خطوط به نسبت قسمت میانی از هم بیشتر است که این اختلاف به دلیل ساختار جمع و فشرده تر مخزن در قسمت میانه می باشد که باید در حین مدرج کردن مخازن با این ساختار، اندازه گیری با دقت بالا و توجه لازم منظور گردد.

معمولا مدرج کردن که به کمک نیروی انسانی انجام می شود، اگرچه ارزان تر و مقرون به صرفه تر است اما همچنان محدودیت هایی دارد که اندازه گیری را با چالش هایی مواجه می سازد.

از جمله این محدودیت ها می توان به در دسترس نبودن اپراتور و متصدی برای درج مقادیر اندازه گیری شده، اشاره داشت که به علت دقت بالای مورد نیاز ممکن است علیرغم زمان بر بودن، عملیات با وقفه مواجه شده و در اندازه گیری میزان سوخت خطاهای متعددی به وجود آید. بنابراین قبل از انجام هرکار باید اطلاعات لازم از مخزن، جایگاه و نحوه اندازه گیری به خوبی حاصل شود تا از خطرات احتمالی و نیز اشتباهات متعدد در حین کار، به خوبی جلوگیری شود.

جمع بندی و نتیجه گیری

به طور خاص معمولا در هنگام اندازه گیری مخازن، باید سوخت مورد نیاز در بخش توزیع و فروش، با سوخت خارج شده از مخزن برابر باشد که تمایز میان این مقادیر، هزینه های جبران ناپذیری را به بار آورده که علاوه بر ضرر های مادی، عملیات پایش و سوخت رسانی را با وقفه های طولانی همراه می سازد.

در همین راستا استفاده از میله دیپ های مدرج برای اطمینان از این مسئله بسیار کارآمد بوده و می تواند درکنار دقت بالای عملیات، مدیریت منظمی را بر میزان مصرف و هدر رفت سوخت برای کاربر تحقق بخشد.

میله دیپ های مورد استفاده برای مخازن را معمولا از جنس برنج می سازند تا بتوانند در برابر سایش و جرقه مقاومت بالایی را از خود نشان دهند و در فرآورده های خورنده موجود در داخل مخزن نیز به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.

به طور کلی امروزه برای ایجاد یک تجارت موفق و سود رسان در حوزه سوخت و جایگاه می توان به کمک تجهیزات جانبی موجود، اندازه گیری های لازم را انجام داده و از هدررفت و ضرر های متعدد در این حیطه، با رعایت دستور العمل های فنی و اقتصادی، به خوبی جلوگیری کرد.

 

لیست قیمت میله دیپ برنجی

دیدگاهی در مورد “میله دیپ برنجی چیست ؟

  1. بهراد گفت:

    میله دیپ از نظر کیفیت با هم چه فرقی دارن ؟ تو بازار اختلاف قیمت میله دیپها چه دلیلی داره ؟ مگه استاندارد نیستن ؟

    1. مدیر سایت گفت:

      با عرض سلام و ادب
      تفاوت کیفیت به دلیل تفاوت میزان برنج و آلومینوم استفاده شده در میله دیپ می باشد. بسته به متراژ میله دبپ و کیفیت و وزن میله دیپ قیمت ها متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *