مقالات

اکچویتور چیست؟ انواع اکچویتور کدام است؟

اکچویتور چیست - ایران صنعت گروپ

اکچویتور چیست؟ انواع اکچویتور کدام است؟

محرک وسیله‌ای است که با تبدیل انرژی و سیگنال‌هایی که به سیستم وارد می شوند، حرکتی ایجاد می‌کند. حرکت  ایجاد شده می تواند چرخشی یا خطی باشد. محرک های خطی، همانطور که از نام آن پیداست، حرکت خطی تولید می کنند. این بدان معنی است که محرک های خطی می توانند در یک صفحه خطی تنظیم شده به جلو یا عقب حرکت کنند.

مسافتی که می توانند قبل از توقف در هر جهت طی کنند. از طرف دیگر محرک های چرخشی حرکت چرخشی تولید می کنند، به این معنی که محرک روی یک صفحه دایره ای می چرخد. بر خلاف محرک خطی، محرک چرخشی توسط یک مسیر تعیین شده محدود نمی شود، به این معنی که می تواند تا زمانی که لازم باشد در همان جهت بچرخد.

اگرچه پیشرفت‌ها در دنیای تولید بسیار زیاد شده است، اما هنوز کاربردهای خاصی وجود دارد که در آن سیلندرهای بالابر الکتریکی نمی‌توانند با بار، نیرو یا سرعت لازم رقابت کنند.  برخی از محیط ها برای تحریک الکتریکی مناسب نیستند و حداکثر سرعتی دارند که نمی توان از آن تجاوز کرد.  اگرچه نادر است، اما در صورت ایجاد تغییرات شدید در چرخه کاری یا استفاده خارج از گارانتی، محرک های الکتریکی می توانند بیش از حد گرم شوند.

برخی از عملگر های الکتریکی ممکن است در نگه‌داشتن موقعیت قفل شده مشکل داشته باشند یا مشکلاتی با واکنش برگشتی داشته باشند که معمولاً به گام پیچ بستگی دارد. اگرچه هزینه اولیه سیستم حرکت الکتریکی ممکن است گران‌تر از سایر محرک‌ها باشد، افزایش کارایی کل عملیات همراه با تعمیر و نگهداری اندک یا بدون نیاز به طول عمر آن باعث می‌شود هزینه کل کمتر از انواع مختلف محرک‌ها باشد.

انواع اکچویتور براساس نوع حرکت:

  • اکچویتور خطی (سیلندر)
  • اکچویتور چرخشی

انواع اکچویتور براساس نوع تحریک:

  • هیدرولیک
  • الکتریکی
  • پنوماتیک
  • مگنتی
  • مکانیکی

محرک های خطی پنوماتیک

محرک های خطی پنوماتیک از یک پیستون ساده در داخل یک سیلندر توخالی تشکیل شده اند. یک پمپ دستی یا کمپرسور خارجی پیستون را درون محفظه سیلندر حرکت می دهد.

با افزایش این فشار، سیلندر در امتداد محور پیستون حرکت می کند و نیروی خطی مورد نیاز را ایجاد می کند. یا با نیروی برگشت فنر یا با تامین مایع به سمت مخالف پیستون به طول جمع شده اولیه خود باز می گردد.

اکچویتور پنوماتیک

اکچویتور پنوماتیک pneumatic actuator

 محرک های خطی هیدرولیک

محرک های خطی هیدرولیک کاملاً شبیه به محرک های پنوماتیکی هستند، به جز استفاده از مایع تراکم ناپذیری که از پمپ تامین می شود به جای هوای تحت فشار که سیلندر را در یک حرکت خطی حرکت می دهد.

این محرک هیدرولیک از دو بخش ضروری تشکیل شده است: یک دستگاه کنترل مانند دریچه‌های گاز متغیر (نازل‌های با دریچه‌های کشویی یا سوپاپ‌های کشویی جفتی با شکاف محوری اولیه) و یک جزء فعال‌سازی مانند پیستون یا لغزش شیر کنترلی.

 

اکچویتور هیدرولیک

اکچویتور هیدرولیکHydraulic_Actuator

محرک های خطی الکتریکی

محرک های خطی الکتریکی – که سیلندر الکتریکی، محرک سیلندر الکتریکی یا سیلندر بالابر الکتریکی نیز نامیده می شوند – نیروی چرخشی یک موتور (انرژی الکتریکی) را می گیرند و آن را به حرکت خطی (گشتاور) تبدیل می کنند. با چرخاندن پیچ محرک از طریق موتور، مهره در یک ردیف و پایین حرکت می کند و اثر فشار/کشش بار را ایجاد می کند.

 هر نوع از این محرک‌ها برای کاربرد مناسب آن‌ها ضروری است، اما همانطور که قبلاً ذکر شد، پیشرفت‌های قابل توجه در دنیای تولید باعث شده است که این دستگاه‌های حرکتی قابل تعویض باشند. هر کدام مزایا و معایب خود را دارند، بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد محرک مناسب برای پروژه خود، حتماً گزینه ها را بسنجید.

اکچویتور الکتریکی

اکچویتور الکتریکی Electric actuator

کاربردهای اکچویتورها

چه به محرک های خطی و چه چرخشی نگاه کنید، لیست کاربرد های آنها بی پایان است. آنها احتمالاً در برخی از دستگاه های اطراف شما از جمله تلفن همراه شما هستند. بدون آنها، بسیاری از کاربردهای صنعتی کارایی بسیار کمتری خواهند داشت.

  • جابجایی مواد: کارخانجات و انبارهای تولیدی بدون شک برای سیستم های جابجایی مواد کاربرد دارند که در آنها محرک های خطی برای کنترل و پردازش موثر و سریع کالاها، از جمله سیستم های تسمه نقاله، فوق العاده مفید هستند.
  • تجهیزات برش: استفاده از دستگاه برای برش از ایمنی انسان در هنگام برخورد با کارهای تکراری شامل تجهیزات تیز یا خطرناک محافظت می کند. محرک های خطی می توانند ماشین ها را برای برش دقیق از جمله چوب، شیشه یا کارت نیرو دهند.
  • پردازش مواد خام: نمونه‌هایی از استفاده از محرک‌ها در پردازش مواد خام، کوره‌های شیشه/سرامیک یا ماشین‌های کار سنگ مرمر/چوب هستند و همراه با قابلیت‌های اتوماسیون متداول، می‌توانند کارآمدتر و دقیق‌تر عمل کنند.
  • رباتیک: رباتیک یک نمونه کلاسیک و واضح است که در آن از محرک های خطی استفاده می شود و افزایش استفاده از آنها به معنای نوآوری ها و تنوع بیشتر است.

نحوه کار اکچویتور چیست؟

محرک موتوری است که انرژی را به گشتاور تبدیل می کند و سپس مکانیزم یا سیستمی را که در آن گنجانده شده است حرکت می دهد یا کنترل می کند.

یک محرک معمولاً با برق یا فشار (مانند هیدرولیک یا پنوماتیک) کار می کند. محرک وسیله ای است که از نوعی قدرت برای تبدیل سیگنال کنترل به حرکت مکانیکی استفاده می کند. از قفل برقی درب‌های خودرو گرفته تا هواکش‌های هواپیما، محرک‌ها در اطراف ما هستند.

بهترین مدل های اکچویتور

عملگرهایی که در بازار موجود می باشد بسیار متنوع است. از این رو برای خرید اکچویتور باید المان های زیادی را در نظر گرفت. مهم ترین عامل در انتخاب یک عملگر، سایز شیر و نوع اتصال خروجی است. از طرفی نوع سیالی که از شیر عبور می کند در میزان گشتاور موثر می باشد (سیالات با ویسکوزیته بالاتر به گشتاور بیشتری برای باز شدن شیر نیاز دارند)

قیمت اکچویتورهای موجود در بازار

قیمت اکچویتورها در بازار بسته به پارامترهایی نظیر، برند، سایز و کشور سازنده متفاوت می باشد. رایج ترین برند های اکچویتور موجود در بازار نوجیکس، اکوایر، جی جی ، آئوما و روتورک می باشد.

مقایسه انواع اکچویتور

 

ویژگی

پنوماتیک هیدرولیک الکتریکی

پیچیدگی

ترکیب سیستم ساده ترکیب سیستم نسبتاً پیچیده

سیستم های کنترل و اجزای حرکتی می توانند در چندین پیکربندی پیچیده با هم کار کنند

ماکزیمم قدرت

بالا خیلی بالا

بالا

دقت

دستیابی به دقت موقعیت بسیار دشوار است موقعیت یابی به اجزای اضافی و پشتیبانی کاربر نیاز دارد

قابلیت های موقعیت یابی و کنترل سرعت امکان همگام سازی را فراهم می کند

طول عمر

در حد متوسط طولانی

طولانی

از نظر زیست محیطی

سر و صدا نشتی

کمترین

راندمان

پایین پایین بالا

هزینه خرید

پایین بالا

بالا

هزینه عملیاتی

در حد متوسط بالا

پایین

هزینه نگهداری پایین

بالا

پایین

قابلیت اطمینان عالی خوب

خوب

 

 

لیست قیمت اکچویتور

 

 

فلومتر آب چیست و چگونه کار می کند؟ و چگونه یک فلومتر انتخاب کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *